Poišči buklo

petek, 27. oktober 2017

Moje počitniško branje: Norveška 2017

Prejšnji mesec sem bila na teden dni dolgem potovanju na Norveškem. Ker to niso bile počitnice s poležavanjem in kupom knjig, sem s seboj vzela svoj elektronski bralnik, ki mi ponuja veliko izbito in je lahko prenosljiv.


Na potovanju rada izberem knjige, ki me bodo zamotile, da bo čas na poti hitro minil. Ker vem, da med branjem ne bom zelo pozorna, ne izbiram knjig, ki bi jih rada prebrala v miru. Tako sem si na bralnik naložila nekaj brezplačnih knjig za Kindlovo aplikacijo. Knjigo, ki jo trenutno berem, si naložim tudi na telefon, da jo imam tako vedno pri sebi. Tokrat sem tekom enega tedna potovanja v Bergen in nazaj prebrala 5 del. Bom šla kar po vrsti.


Melanie Summers: The Royal Treatment (The Crown Juwels Romantic Comedy #1). 2017

Ta komedija je kot film za tv. Tessa Shart je na svojem blogu najostrejši kritik kraljeve družine. Ko premier napove referendum za ukinitev monarhije, prestolonaslednik princ Albert povabi Tesso za dve meseca v kraljevo palačo. Kaj se zgodi si preberite sami.

Če napišem po pravici, sta mi oba glavna lika sprva šla na živce. A po prvih nekaj poglavjih se mi nista zdela več tako enoplastna in pristranska, saj njuna osebna zgodba pojasni njuna dejanja in sta oba pripravljena premisliti in priznati, da sta ravnala narobe. Avtorica se trudi biti zabavna, a ji to ne uspe zmeraj. Vsekakor ji pa uspe s prizorom v katerem Tessa preizkuža trak za hitrejši tek. Preberite in smejali se boste.

„You have a scathing hatred for us that is rather unmatched.“
My face tingles, and the back of my troath suddenly aches. It's one thing to write things about a public figure, but quite another to come face to face with him.

Patricia Ryan: The Black Sheep (North Moon Bay #1). 2012

Harly pazi hišo svojega profesorja. Sredi noči neznanec vdre v hišo in začne igrati klavir. Tucker je odtujeni sin lastnika hiše, ki je preživel letalsko nesrečo. Da bi ga Harly rehabilitirala mu zada izziv. Če jo lahko v bazenu pri plavanju ujame, jo lahko ima za eno noč. Tekom poletja oba razkrijeta svoje fizične in čustvene brazgotine.

Dogajanje je zelo hitro, želela bi si, da bi bilo opisanih več manjših dogodkov. Drugače je pa to hitro branje.

„Loving rules is something I can't relate to,“ he continued. „my guess is you need them like you need to breath. Any hint of disorder, anything messy or unexpected in your life, just won't do.“

Patricia McLinn: Almost a Bride (Wyoming Wildflowers #1). 2010

Matty Brennan se po šestih letih vrne v Wayoming, da bi prevzela družinski ranč ter hitro in nepričakovano zasnubi svojo srednješolsko ljubezen Dava Curricka. Da bi za navidezni zakon na koncu lahko uspel, morata razčistiti, kaj se je zgodilo pred šestimi leti in na novo spoznati odrasli osebi, ki nista več odvisna eden od drugega.

Ta knjiga je na Amazonu brezplačna.
It was like going into the swimming hole on a spring day when they were kids. There was no edging into it, inch by inch, or, you.d never do it, The only way to go was to take the plunge.
She tooka a breath and leaped.
„I want to marry you.“


V predgovoru avtor pravi, da je to njegova najslabša kratka zgodba, kar jih je kdaj napisal. Meni se je zdela zelo zabavna. Izdana je bila v okviru paketa Humble Bundle, kjer sem jo lani tudi kupila. Zgodba je po mojem mnenju zelo smešna in zanimiva. Vsekakor pa presenetljivo branje. Več pa raje ne napišem.
Milkmen have secrets. Surely you have suspected that. Anybody who can be so bright and cheerful so early in the morning must have something to hide, sone hidden source of amusement, you may be sure.

Anna Sewell: BlackBeauty. 1877

Ta mladinska klasika bi si zagotovo zaslužila samostojno objavo, saj me je pozitivno presenetila. V zgodbi spremljamo življenje prelepega črnega konja, ki ga prvi lastnik poimenuje Black Beauty. Tekom svojega življenja dobi mnogo lastnikov in imen, bralec pa tako spozna še zelo raznolike življenjske zgodbe drugih konj. Življenje konj je takšno, kakršen je njihov lastnik. Če bo človek do živali prijazen in dobro skrbel zanjo, mu bo dobro in dolgo služila. A kaj ko temu ni vedno tako. Knjiga je na mnogih mestih izrazito kritična do človeka in družbe ter tako na mestih zelo žalostna. Black Beauty ni le mladinsko branje, ampak se dotakne in da misliti tudi starejšemu bralcu. Toplo priporočam!

Ta knjiga je na Amazonu brezplačna.

„Yes,“ she said, „he is really quite a beauty, and he has such a sweet, good-tempered face, and such a fine, intelligent eye – what do you say to calling him Black Beauty?“
„My doctrine is this, that if we see cruelty or wrong that we have the power to stop, and do nothing, we make ourselves sharers in the guilt.“

Kako pa vi izberete knjige, ki jih vzamete s seboj na potovanje?

Prijetno branje,
Pina





Ni komentarjev:

Objavite komentar