Poišči buklo

torek, 15. avgust 2017

Giovanna Fletcher: Happy Mum, Happy Baby – My adventures in motherhood

Iskrena, zabavna in čustvena pripoved o materinstvu.


Avtor: Giovanna Fletcher
Naslov: Happy Mum, Happy Baby. My adventures into motherhood
Leto izdaje: 2017
Založba: Coronet
Št. strani: 358
ISBN: 978-1-473-65120-3
Žanr: avtobiografija, priročnik
Goodreads

Giovanna v knjigi Happy Mum, Happy Baby iskreno spregovori o vseh plateh materinstva in družine. Začne z željo po družini in prvem neuspelem poizkusu ter nadaljuje s prihodom svojih dveh sinov Buddyem in Buzzom.

Giovanna in njen mož Tom sta v Angliji znani osebnosti. On je glasbenik in pisatelj, ona igralka in pisateljica. S sledilci redno delita svoj vsakdan na Instagramu (Giovanna, Tom), YouTubu (Giovanna, Tom) in Facebooku (Giovanna, Tom).

I couldn't escape the feeling of loss for long, though: it was back soon enough. I've heard miscarriage referred to as the loneliest grief. It is. It's so insular. So personal. So soulcrushing.

Knjiga Happy Mum, Happy Baby predstavlja idejo, da je le otrok srečne in zadovoljne mamice, lahko srečen in zadovoljen. Giovanna pri tem opiše svojo izkušnjo in željo, da bi bila najboljša mati ter spoznanje, da ni potrebno biti popolna mati v očeh drugih. Knjiga ni zbirka smernic, kako vzgajati otroke, ampak je polna lastnih izkušenj, nevsiljivih nasvetov, razmislekov in spoznanj. Giovanna tako z nami deli zgodbe in poglede o dojenju, potovanju z otroki, samopodobi, ženskem telesu... Seveda je v knjigi tudi nekaj prisrčnih fotografij.

We've sexualised boobs, which is fine – they're blooming gorgeous – but we also need to acknowledge that they're as great at multi-tasking as their owners are.

Ker Giovanno redno spremljam, sem med branjem slišala njen glas. Način pripovedovanja je pogovoren, oseben,iskren in zabaven. Knjigo sem prebrala zelo hitro.

Whenever we're somewhere now or they're experiencing something for the first time (or second, third, fourth of fifth...), I turn to the bosy to see their reactions. I love it. It's like looking at the world with a fresh set of eyes.

Mislim, da je knjiga zanimiva tudi za tiste, ki še niso mamice in celo za pripadnike nasprotnega spola, saj daje vpogled v resnično, vsakdanje življenje sodobne matere, ki se uči biti dobra mati. Sama bi z veseljem prebrala še več in verjamem, da bo prišel čas, ko bom zopet posegla po njen. Poleg tega pa je naslovnica res super.

Prijetno branje,
Pina


Ni komentarjev:

Objavite komentar