Poišči buklo

četrtek, 11. september 2014

Krompir po grško

Krompirja pri nas doma ne jemo pogosto. Vsi pa imamo radi to prilogo, ki je v veliki količini lahko tudi samostojna jed. Danes sem jo pripravilo kot prilogo za štiri osebe.

Potrebujemo krompir za štiri priloge (jaz vzamem po dva srednje velika krompirja na osebo). Potrebujemo še 165g fete, dve srednje veliki rdeči čebuli, približno 25 razkoščičenih oliv, 65 ml sladke smetane (tretjino lončka) ter olivno olje. Manjkati ne smejo začimbe: sol, poper, posušen origano in sladka paprika v prahu.



Najprej olupimo krompir in ga narežemo na kocke ter skuhamo v slani vodi. Ko je krompir kuhan odcedimo vodo in ga prestavimo v velik pekač.

Pečico segrejemo na 195ºC.

Čebulo narežemo na tanke trakce, olive prepolovimo, feto narežemo na majhne kocke. Vse potresemo po krompirju, solimo (previdno - slane so tako olive kot feta) in popramo, začinimo z origanom in papriko ter poškropimo z oljem. Vse dobro premešamo. 

 

V pečici pečemo približno 20 min. Čebula naj ne bo več surova, feta pa naj dobi malo rjavkastega robu.

Še toplo serviramo. Tokrat sem krompir po grško postregla z mini piščančjimi fileji, začinjenimi z baziliko ter kuhanim zelenim fižolom.



Pa dober tek
Pina

Ni komentarjev:

Objavite komentar