Poišči buklo

torek, 23. september 2014

Is Everyone Hanging Out Without Me & The Mindy Project

Zakaj pišem tokrat o dveh stvareh hkrati? Preprosto. Imata skupno točko: Mindy Kaling. Pa dajmo prednost knjigi.


 
 Avtor: Mindy Kaling
Naslov: Is Everyone Hanging Out Without Me? (And Other Concerns)
Leto izdaje: 2011
Založba: Crown Archetype
Št. strani: 222
Žanr: Komedija





 


Tokrat sem prvič katero koli knjigo poslušala v audio obliki (4h 37 min). In bila več kot prijetno presenečena. Morda mi je bila tako zelo včeš zato, ker bere oziroma pripoveduje Mindy sama. Poudarki in sprememba glasu pri dialogih, da osebno, zaupljivo noto in še poudari komične trenutke.
Mindy v obliki kratkih esejev pripoveduje o svojem otroštvu, šolanju, službi, o prijateljih, odnosu do mode in samopodobi.
Priporočila bi jo vsakomur, ki bi se rad nasmejal (morda na avtobusu in bi kateri sopotnik malo čudno pogledal). Ko je bilo knjige konec, sam jo začela poslušati od začetka in se ponovno nasmejala ter odkrila nove, zabavne dele.

Še beseda o seriji.


 
Naslov: The Mindy Project
Igrajo: Mindy Kaling, Chris Messina, Ike Barinholtz, Ed Weeks, Beth Grant, Adam Pally.
Trenutno 3 sezone, 47 epizod 
Žanr: Komedija 
Čas epizode: ca. 22 min
Originalni kanal: FOX




Mindy Lahili je romantična, zasanjana, emancipacieana ginekologinja. Šale izvirajo iz situacijske komike, naslanjajo se na rasno problematiko, zaposlenost žensko, samski stan in iskanje tistega pravega. Pogosto se pojavljajo reference na popularno kulturo in starejše romantične filme. Serija se v bistvu vrti okoli zmenkov in iskanja popolnega moškega, ki ga tudi najde in nato je serija po mojem mnenji še izboljša.
Dinamika med glavnimi osebami malo spominja na Doctor's Diary. Ko spoznamo osebe (njihov značaj in probleme) še lažje uživamo v gledanju. Sama sem se brez težav navezala na like in tako vsako sredo nestrpno čakam novo epizodo.

 
Oboje toplo priporočam za prve jesenske dni. Tokrat vam želim veliko smeha in sončnih dni.
Pina

Ni komentarjev:

Objavite komentar